Keek op de week

Week 30 2013


Systeem

Ik voer al jaren het systeem van Wal Zoontjes en het voer van Beijers.

Voor de jongen 1 deel gerst 1 deel Zoontjes en 1 deel vlieg afgelopen jaren van Bleubird.

Dit jaar (2006) ga ik bij de jongen het Koopmans voer voeren.

Ik deed altijd pigeonexpress over het voer maar dat zit al in dit voer d.m.v. een korrel.

Ik heb met Koopman gemaild en hij vond het niet nodig om dit nog eens extra te geven ,maar bij de oude duiven blijf ik het geven het volgende schrijft Koopmans hierover:

C & G Koopman
Premium Pigeon Food + Vitaform Plus
All in One

Revolutionair in de duivensport, zo kunnen we Gerard Koopman makkelijk typeren en daarom ook introduceerde hij nu zelfs al zijn eigen duivenvoer op de markt! Gerard wist dat al vele geode mengelingen op de markt zijn, maar hij wil alleen het beste, het gezondste en een zeer gevarieerde complete mengeling. Dus ook in duivenvoeding staat Gerard Koopman op zijn geheel eigen top niveau!!

Gerard: ,, Een complete mengeling moet een zeer grote verscheidenheid van zaden, granen en peulvruchten in zich hebben. De koolhydraten, eiwitten en vetten in een optimale verhouding. Daarom dient een mengeling mijns inziens aangevuld te worden met o.a. vitaminen, mineralen, sporenelementen, maar ook met vetten en eiwitten van plantaardige en dierlijke oorsprong. Te noemen zijn o.a. vitamine A, D3, E, en verder o.a. Biergist, Betacaroteen, zeewier, lecithine, omega 3 omega 6 vetzuren, tarwekiemen, eidooier, kaas, melkpoeder, preprobiotica lactose en andere suikers.

Er zitten geen sojabonen in de mengeling, dit is weliswaar een hoogwaardig product., echter de acceptatie valt tegen, vandaar dat wij sojabonen in de Vitaform Plus Korrel bijgemengd hebben. Dus wel sojabonen, maar op een andere manier. Wel hebben we pinda’s toegevoegd. De acceptatie van pinda’s is veel beter (even wennen), maar het belangrijkste is de goede eiwit / vet verhouding. Zeer goed tijdens de kweek (samenstelling van pinda’s lijkt op kropmelk) en bijzonder tijdens de vlucht. Pinda’s geven n.l. de meeste energie en hebben voor de verbranding het minste water nodig, daarom pinda’s. Er is niet beter. Zie ook: Duivendagboek van Dr. Arno Meyer. Maar ik wil hier tevens een verhaal naar het rijk der fabelen verwijzen: pinda’s zijn niet vatbaar voor schimmels. Tijdens de import worden ze bij binnenkomst grondig gecheckt, dat is een wettelijk voorschrift. De pinda’s zijn dan dus goed, en als er op dat moment geen schimmel inzit, komt dat later ook niet … dus de opmerking dat pinda’s bederfelijk zouden zijn is volledig uit de lucht gegrepen!

Deze mengeling is All in One, d.w.z. een zo volkomen mogelijke mengeling, dus uitermate geschikt voor: Het kweken, vliegen, de rui en de jonge duiven. Voor de weduwduivinnen (welke niet vliegen), en in het winterseizoen kan tot 50% gerst toegevoegd worden. Mijn vader Cornelis Koopman heeft meer dan 80 jaar postduiven en zijn gezegde is: Er is geen duif gelijk en duiven weten beter dan ik wat ze nodig hebben. Indien ze topprestaties moeten leveren, dan zou ik zeggen: Volle Bak.