Keek op de week

Week 30 2013


week 18 2013

Week 18 2013

Vreemde nasmaak over de vlucht

Begin van de week voor het eerst op weduwschap dus eens even zien hoe het allemaal ging ik had er voor gekozen om de duiven half zoontjes en half vlieg (Koopmans) te voeren en dat t/m de donderdag de doffers s ’morgens al vol voer en de duivinnen sávonds verder hele week kaucabam in het water.

Wat ik momenteel wel doe is voor de duiven s ‘morgens los gaan een lepel voer van 1/3 snoep 1/3 hennep en 1/3 zoontjes dit omdat het minimaal 14 uren geleden is voordat ze voor het laatst zijn gevoerd en om ze op een lege maag een uur te laten trainen werkt niet dus een theelepel per duif.

Dan de vlucht mooi op tijd los ik moest weer werken dus 9 uur prima ik dacht rond 12.15 de duiven te verwachten maar het ging iets sneller de eerste werd rond 11.59 geklokt met binnen een paar minuten veel duivinnen voorop.

Even melden ook nog voor een paar anderen naar pv gekeken maar geen kans dus melden heeft ook geen zin daar. Het was namelijk een teletextvlucht verder de duiven gedaan en een melker kwam langs we raken wat aan de praat en we kwamen op het punt dat het niet kan dat we na zulke uitslagen de afgelopen week bijna 5 minuten laten zit ik wil niet zeggen dat we voor het zeer goed draaiende hok v Andel v Velzen hadden gezeten maar mijn eerste 6 hadden wel tussen die van hem gezeten.

Verder laat ik dit punt nu rusten en ik kan best tegen mijn verlies maar mijn duiven waren echt top zie je ook wel aan de uitslag alleen wat ik mij zelf verwijt dat het na de 8e duif wat stokt maar de afstanden worden groter het was een hele andere wind.

Mijn eerste was de 070 een dochter uit kweekkoppel 10 kleinzoon kannibaal x een duivin soort Marijke vink deze duivin stond verleden jaar als 5 op teletekst en op Meppel was ze ook al mijn eerste gevolgd door een zusje van middelsteintje en de 72

Aangewezen weer mooi er bij alleen 2 van de bovenste 2 lukt mij nog niet.

Dan de jongen hier weer een aanval van colie afgeslagen vanaf nu word er lichter gevoerd 1/3 gerst 1/3 zoontjes en 1/3 vlieg momenteel sport/kweek van Beijers word als het op is Koopmans ook constant appelazijn in het water eens zien dat ze na een week wat vlieglustiger worden momenteel nog helemaal niets.

Bij de kwekers nog bezig met een ronde voor de liefhebbers die hier nog wat willen wees erbij.

En natuurlijk de oplevering van de mooie website jan racingpigeons

Hier nog de uitslag van st.truiden

We gaan er weer tegenaan iedereen succes en tot de volgende keek

Gr Jan